- 6 ks pstruha, nebo jiné pevné ryby
Marináda
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 3 stroužky česneku, rozmačkat
- 2 hrsti drobně krájeného koriandru
- pepř
- sůl
Rybu opepřit, osolit.
Položky marinády smíchat a potřít rybu.
Marinovat 1 hodinu.
Rybu grilovat celkem 6 minut.
Víno: Sylvánské zelené, pozdní sběr.
Omáčka
cibule, drobně nakrájet
4 stroužky česneku, drobně nakrájet
6 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
2 chilli papriky, drobně nakrájet
5 dcl zeleninového nebo rybího vývaru na podlití
2 lžíce citrónové šťávy
1/2 hrsti drobně krájeného koriandru
3 lžíce másla
pepř
sůl
1. V kastrole rozehřát 1 lžíci másla, přidat cibuli, smažit 4 minuty, míchat.
2. Přidat chilli papriky, smažit 2 minuty, přidat rajčata, citrónovou šťávu, pepř, sůl, dusit 15 minut, podle potřeby podlít vývarem.
3. Dát z plotny, vmíchat koriandru a vmíchat 2 lžíce másla, ochutit pepřem, solí. Přelít přes rybu.