Jak vařit

Vytisknout

LILEK NA EGYPTSKÝ ZPŮSOB

  • 6 lilků
  • 2 menší šalotky, drobně nakrájet
  • 2 lžíce střídky z bílého chleba, drobně nakrájet
  • petrželová nať, drobně nakrájet
  • 3 rajčata, oloupat, rozmixovat
  • 3 stroužky česneku, drobně nakrájet
  • 2 dcl drůbežího vývaru
  • máslo na smažení
  • 2 citróny
  • lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl

1. Lilky rozříznout podélně na čtvrtky.
2. Rozpálit pánev, přidat máslo, lilky osmažit. Dát okapat, odstranit slupku.
3. Lilek drobně nakrájet.
4. V kastrolu rozehřát máslo, olivový olej, přidat šalotku, nechat zesklovatět.
5. Přidat rajčata, česnek, když zavoní, přidat lilek, vývar, zakrýt, dusit, až se vývar vydusí, vmíchat střídku olivový olej.
6. Směs dát na pánev, krátce osmažit.
Prezentace: porce pokapat citrónovou šťávou, posypat petrželovou natí, přidat kolečka rajčat.